9.9.2010

Vuosi on kuin kello. Siinä tosin on vain yksi viisari ja se raksuttaa vastapäivään. Jos vuotta ajattelee kokonaisuutena, se on kuin mikä tahansa pyöreä kello; 12 kohdalla on joulu, kun taas kello kuudessa vietetään juhannusta. Yhdeksän tienoilla on kevät, ja kolmosessa syksy.Vuosi alkaa uudesta vuodesta joka on 11 ja 12 välissä, mutta päättyy jouluun. Joulun ja uuden vuoden välissä on siis aika, joka ei virallisesti kuulu vuoteeni.
Tällä hetkellä olen siis menossa kohti kolmosta ja yleensä tässä vaiheessa kelloni muuttuu soikeaksi. Lähinnä siksi että tuntuu kuin kevät olisi ikuisuuksien päässä! Seison viisarin päällä joka pikkuhiljaa kapuaa ylemmäs. Ylöspäin kiipeäminen on tietenkin raskasta ja hidasta, joten syksy aina jouluun asti tuntuu etenevän hitaasti.
Joulun jälkeen viisarin tekisi mieli lähteä painovoiman avulla liukumaan alaspäin, mutta joskus on pakko jarrutella; vuoden alussa tekemistä riittää, eikä ajan tarvitse kulkea niin nopeasti. Vasta seitsikon kohdalla voi jarruttelun lopettaa, ja silloin aika lentää siivillä! Alkusyksykin kulkee nopeasti, ennenkuin taas alkaa hurja kipuaminen joulua kohti.

Millainen on sinun vuotesi?
kuva

6 kommenttia :

Vilma kirjoitti...

Haha:D aika samanlainen, mutta se kulkee kellon kanssa samaan suuntaan. Kolmosessa on kevät ja ysissä syksy.

Iida kirjoitti...

Se onki jotenki loogisempaa. En ymmärrä mistä mulle on tämmönen käsitys tullu. Viikon ajattelen samoin päin. Tosin se on pitkälle alkuviikkoon vaan kaarevasti oleva jana, joka sunnuntaina yhdistää päänsä niin että sunnuntasta pääsee taas maanantaihin :D Muuten siis sunnuntai ja maanantai on melkeimpä lauantaihin asti erillään toisistaan.

Valo kirjoitti...

Tykkään tosta bannerista ihan hirmuisesti! (: Muutenki tosi ihana blogi, liityin lukijaks.

Haidi kirjoitti...

kiitos siitä kommentista tosi tosi paljon! Toivoisin et kirjottaisin yhtä hyvii tekstei ku sä..!

Riikka kirjoitti...

Ihanan hauskan syvällinen pohdinta :D oon itekkin joskus miettiny tommosta vuotta kellona :D Ja ihania noi kaikki leivokset! :) Tää kyllä erottuu massasta :)

Iida kirjoitti...

Kiitos kaikille (: