28.2.2011

Unelmapopot!

Jokunen päivä sitten tuli puheeksi kengät ja nimenomaan käytännölliset kengät. Julia otti esille blogissaan, Kohti Ekoneitoutta, huopikkaat ja niimpä aihe innoitti minuakin kertomaan omista lempijalkineistani.

Oma huopatossuinnostukseni alkoi muutama vuosi sitten kun löysin Lahtisen tehtaanmyymälän Jämsästä. Silloin valinnanvaraa oli useissa eri väreissä ja varren pituudessa, mikä yllätti positiivisesti; huopikkaat eivät olleetkaan automaattisesti pitkävartisia, vaan niitä löytyi myös varrettomana lipokas-mallina! 


Ensimmäinen parini huopikkaita näyttää tältä. Neutraali väri sopii minkä tahansa vaatteen kanssa ja kesäjalkineina varrettomat tossut ovat verrattomat! Talvisäällä nilkat tahtoivat vilustua ja lumi änkesi sisään, joten aika pian hankinnan alla olikin varrelliset huopikkaat.


Harmittelin, ettei samaa ruskeaa väriä löytynyt liikkeestä, joten toiseksi paras värivaihtoehto oli harmaa. Parasta yksivärisissä kengissä on se, että villasukilla voi leikitellä mielin määrin! Näillä töppösillä tallustellaan jo toista talvea, ja huomaahan sen... Mutta uusin ostokseni ovatkin nämä veikeät kaverit:


Kuten ensimmäinen kenkäparini, nämäkin ovat varrettomat. Lahtiset ovat saaneet kuitenkin uuden suunnittelijan, joka pyrkii tuomaan uusia tuulia huopatossuille ja siinä on onnistuttu loistavasti. Koska ensi kesästä on ennustettu superhelteistä, jalkojani hellivät ilmastoidut huopikkaat!


Tossuttelua helpottaa huomattavasti muotoillut pohjalliset ja sukkien valinta; talvella villasukat ovat ehdottomat, kun taas kesällä huopikas sujahtaa paljaaseen jalkaan vaivatta. No entä sitten syksy ja kevät? Siinähän se näiden kenkien miinuspuoli tulikin; huopatossut imaisevat veden itseensä kuin pesusieni ja pahimmassa tapauksessa menettävät muotonsa. Lumien sulamisen ajaksi on siis varmaankin laitettava kumisaappaat jalkaan ja odoteltava kuivia kesäkelejä!

2 kommenttia :

Julia kirjoitti...

Eikä, ihanat nuo ilmastoidut töppöset, uskomattoman sympaattiset :D

Iida kirjoitti...

Kurkkaappa Julia noita Lahtisten sivuja (: Siellä on ihan tajuttomasti erilaisia malleja ja värejä. Tosin sieltäkään ei löydy kaikkia malleja mitä oli myymälässä!