27.10.2011

Helppoa ja vaivatonta
Kissa etsii mahan päältä hyvää paikkaa, pyörii hetken ja köllähtää kyljelteen. Kuulokkeista kuuluu vaivatonta laulua, miellyttävää ja rauhoittavaa. Miehen persoonallisessa äänessä ärrä on pyöreä ja pehmeä. Silitän pentua, jonka kehräys tuntuu mukavalta käden alla. Sillä on hyvä olla.

Rentoutuessani, ajatus alkaa harhailla. Päivällä huomasin, ettei ruskaa enää olekaan. Kaikki puut ovat vaipuneet talviuneen, lukuunottamatta keltaisiin lehtiin verhoituneita koivuja. Ne tarvitsisivat vain jonkun, joka tarttuisi niitä  rungosta ja vähän ravistelisi. Puu humauttaisi kerralla kaikki lehtensä alas ja olisi valmis talveen.

Kappale vaihtuu, ja huomaan että kissa on nukahtanut. Se makaa lämpimänä ja rentona mahaani vasten. Tuoretta artistia on kuvailtu uudeksi Rauli "Badding" Somerjoeksi, mutta itse väittäisin musiikkityylin ja vaivattoman laulutavan olevan enemmänkin J. Karjalaista. Välillä levyn kappaleet kohoavat hyvinkin korkealle, ja juuri silloin kun huomaan olevani innoissani menevästä folkista, tullaan taas alas melko kovaa vauhtia. Harmi sinänsä, mutta ihastuin siltikin Lassi Valtosen tuomaan positiiviseen ja terveeseen ajattelutapaan ja vanhojen, hyvien rytmien ja melodioiden palauttamiseen nykypäivään!

Kissa havahtuu, kun joku kävelee huoneeni ohi. Se pujahtaa oven raosta eteiseen täynnä energiaa, tarkoituksenaan puraista jotakuta varpaasta.

1 kommentti :

sussu kirjoitti...

Ihanasti kirjoitat, oot taitava kuvailemaan :3