22.1.2013

Leivotaan!

Eteisen lattialla minua odotti iloinen yllätys. Anoppi tilasi minulle joululahjaksi lehden, jota olen sillon tällöin pikaisesti selannut kauppojen lehtihyllyillä. Ensimmäinen, oikeasti pelkkään leivontaan keskittyvä lehti on kuin tehty minulle. Naisten lehdistä eniten kiinnostaa ruoka- ja leivontaohjeet, ja tässä lehdessä ei muuta ollutkaan. Ihanaa, ettei ole tungettu turhia (tai voiko leivonnassa ylipäätään mikään olla turhaa??) mainoksia, eikä leipojien henkiseen kasvuun vaikuttaneita selviytymistarinoita palaneista pullista.Normaalisti luen lehden kahteen kertaan. Ensimmäinen kerta on heti saatuani lehden käsiini, teekupin tai päivällisen kanssa. Silloin selaan lehden artikkelit ja luen ehkä silmiin pistävimmät pikkujutut. Toisen kerran luen lehden sängyssä ennen nukkumaanmenoa ajan kanssa. Tämä lehti oli kuitenkin niin jännittävä, että etenin hitaasti sivu kerrallaan ja luin jokaisen ohjeen huolella. Siinä paneutuessani lehteen Muumimamman tehojuoma jäähtyi ja pyykit unohtuivat koneeseen.

Kun käänsin takasivun kiinni, jäi lehdestä jotenkin tyhjä olo. Monissa ohjeissa oli puutteita ihan perusasioista. Kuten että suklaa olisi hyvä temperoida, jotta se pysyisi kauniin kiiltävänä eikä sulaisi lämpimässä (tässä kohtaa myös kuva epätasaisesta, lohkeillusta ja harmaasta Sacher-kakusta). Tai että leipätaikinaa pitää vaivata useita minuutteja, ei vain sotkea aineet yhteen, jotta leipään syntyy sitkoa eikä se murene ja jää lättänäksi. Odotin, että kauniiden kuvien takana olisi ollut jotain uutta haastetta myös minulle, mutta suurimmaksi osaksi ohjeita oli oikaistu, kai helpottamaan kotileipojien työtä.

Onneksi minulla leivonnan perusteet ovat hallinnassa ja voin siis keskittyä lehden myötä vain inspiraatioon ja uusiin ideoihin!

2 kommenttia :

Marika kirjoitti...

Oi ihanan tarkkoja kuvia ! :) mikä kamera sulla on käytössä ? tykkään !:>

Iida kirjoitti...

Canon EOS 60D (: