4.8.2013

MATIAKSEN RIPPIKAKKU

Sain jokunen aika sitten hyvin erikoisen kakkutilauksen. Pojan rippikakussa piti näkyä hänen harrastuksensa; anime, videokuvaus ja lukeminen. Aluksi olin lähinnä kauhistunut, sillä en tiedä animesta yhtään mitään. Onneksi selvisi, että Matias pitää erityisesti Hayao Miyazakin elokuvista, joista itsekin olen nähnyt muun muassa Liikkuvan linnan ja Naapurini Totoron. Olin siis äärimmäisen huojentunut, koska tutustuminen näinkin laajaan aiheeseen olisi vienyt kamalasti aikaa! Täytteeksi kakkuun tein vadelma- ja valkosuklaamoussea. 

Koska aikataulu ei kaikesta suunnittelusta huolimatta todennäköisesti pidä, en minäkään selvinnyt ongelmitta. Vadelmamousse ei ottanut hyytyäkseen, enkä ollut saanut kakkua kasattua edes vielä toimituspäivän aamuksi! Heti siis kahdeksalta kauppaan hakemaan lisää kermaa jämäköittämään täytettä. Kirjan kannen olin tehnyt paria päivää aiemmin, jotta se olisi kuivuneena kaikkine hahmoineen ja filmirullineen vain helppo nostaa kakun päälle, mutta kuinka ollakaan pohja oli vielä pehmeä ja kansi mureni käsiini sitä siirtäessä. Siinä meni lähestulkoon kaikki. Vain filmirullat selvisivät ehjinä! Paria tuntia ennen kakun toimitusta oli siis ruvettava tekemään yksityiskohtaiset hahmot ja kansi vielä uudelleen, eikä siitäkään selvitty ilman kauppareissua, sillä sokerimassa oli jo loppu. 

Filmikamera ei ole omaa käsialaani, vaan puolisoni äidin askartelema!
 Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kakku saatiin onnellisesti perille asti, ja iltasella tuli vielä tekstiviestillä kiitokset ja yltiömäiset kehut hyvän makuisesta täytekakusta.

6 kommenttia :

Homssulintu kirjoitti...

Voi, kuinka suloinen kakku! :3

Iida kirjoitti...

Kiva, kiitos Homssulintu (:

Ida kirjoitti...

Oi ihanan maanläheinen blogi sulla! Ihania kuvia :-) ♥

Iina kirjoitti...

Totoro <3 Lapsuuteni lempileffa.

Fantti X kirjoitti...

Aivan ihana kakku, voi hyvänen! <3

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kaakku, tahtoisin vain maistaa ;__;