11.5.2014

LAKEJA JA AARTEITA

Minulla on valtava ikävä blogiani. Jos en ihan päivittäin, niin useita kertoja viikossa avaan tämän sivun ja totean aina olevani aivan liian väsynyt päivittääkseni kuulumisia. Viime syksynä kirjoitin muutoksesta, joka toi mukanaan paljon töitä, kovasti vastuuta ja yksin olemisen opettelua. Ja nyt, puoli vuotta myöhemmin, minun on todettava että tämä oli oikein hyvä välivaihe elämässäni. Nyt tiedän, että tällaista elämää en halua enää viettää.

Oletteko koskaan kuulleet vetovoiman laista? Se pohjautuu ajatukseen, että maailmassamme kaikki asiat, esineet ja erityisesti me ihmiset, värähtelemme tietynlaista energiaa. Samankaltaiset energiat taas vetävät toisiaan puoleensa magneetin lailla. Käytännössä jokaisen henkilökohtainen energia määräytyy ajattelutavoista, uskomuksista ja tunnetiloista. Ihmisen jokaiseen toiveeseen ja valintaan elämässä nämä kolme tekijää vaikuttavat vahvasti. Se, miten tulevaan suhtautuu, vaikuttaa siihen mitä tulevaisuudessa tulee saamaan. Positiiviset asiat vetävät puoleensa positiivisuutta, negatiiviset asiat negatiivisuutta. Eli oma asenne ratkaisee. Tämä oli vain hyvin pintapuolinen raapaisu aiheeseen, joten lisää vetovoiman laista voit lukea täältä.
12 Samaiseen aiheeseen voisi rinnastaa aarrekartan. Onko se tuttu käsite? Aarrekartta on siis ajatuskartta, kuvakollaasi tai vaikka kirjoitettu lista asioista joita elämältään hartaimmin haluaa. Ilmaisumuoto on oikeastaan vapaavalintainen; kunhan se on juuri sinua itseäsi. Sellainen, jota sinun on helppo silmäillä ja jota katsellessa tulee aina hyvälle mielelle. Aarrekartta toimii nimensä mukaisesti suuntana elämälle ja niille asioille joita eniten maailmassa haluaa. Sen toiveet voivat sijoittua seuraaville kuukausille, tai vaikka seuraavalle viidelle tai kymmenelle vuodelle! Pääasia on, että aina silloin tällöin pystyt palaamaan toiveisiisi ja selkeyttämään ajatuksiasi. Kun tuntuu, ettei aarrekartta kuvastakaan enää sitä mitä elämältään tahtoo, tai jos kartan toiveet ovatkin jo toteutuneet, se on hyvä laittaa syrjään ja aloittaa uusi aarrekartta puhtaalta pöydältä.

Edellinen teksti oli pohjustusta kuukauden pakertelulleni. Raskaan ja stressaavan työpäivän jälkeen olen nimittäin istahtanut olohuoneeni lattialle selailemaan erilaisia lehtiä ja leikkelemään mieltäni rauhoittavia kuvia. Tämä ei varsinaisesti ole aarrekartta, vaan ehkä enemmänkin kasa toiveita tunteista joita haluaisin kokea elämässäni. Yhtälailla kuvaan on eksynyt ikävän päivän olotiloja ja haikeita fiiliksiä, ehkä vain pienenä muistutuksena siitä, millaisessa tilanteessa olen tuollaisen kollaasin luonut. 

16
Ja jotta tuo kaikki suuri määrä tekstiä ei menisi aivan hukkaan, kerron että elämässäni tapahtuu hyvin suurella todennäköisyydellä asioita, joista olen aiemmin voinut vain haaveilla. Enkä ole pitänyt niitä kovinkaan realistisina asioina vielä aikoihin. Toivon todella, että mulla on aikaa ja innostusta niistä kertoa teille kaikille ihanille lukijoilleni, jotka olette jaksaneet odottaa hartaasti jokaista päivitystäni. 

Sitten ihan sellainen ilmoitusluontoinen asia, että minulla on tänään synttärit! 
Ja näin hienoja lahjoja sain ystäviltä ja sukulaisilta. 13 1415

5 kommenttia :

Iida kirjoitti...

Mullakin on ollut sun kotoisia blogitekstejä ja tunnelmallisia kuvia ikävä! Ja suuremmoiset syntymäpäiväonnittelut, toivottavasti sulla on ollut ihan erityisen mukava päivä! :)

Iida Paavola kirjoitti...

Voi kiitos Iida, kiva kuulla etten ole ainut joka ikävöi!

ttau kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus :3 Oon itse alkanut keräämään aarrekartan tyylisiä kollaaseja vihkoon. Niitä on kiva selailla sitten, vaikka ne pienet unelmat olisikin toteutuneet.

Myöhäiset synttärionnittelut! (:

Iida Paavola kirjoitti...

Kiitos ttau! Mullakin on leikekirja, johon keräilen aina hauskoja ruoka- ja leivontaohjeita, sekä silmää miellyttäviä kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Vakoilin muualta mitä sulla on tekeillä. Oon onnellinen sun puolesta <3