10.12.2015

LUUKKU 10: VALOA

Pimeys on minusta ihanaa, enkä muista koskaan pelänneeni sitä. Valoille herkkänä ihmisenä en voi sietää kirkaita ja välkkyviä valoja, mutta nautin hyvin paljon hämyisestä tunnelmavalaistuksesta. Pari vuotta sitten ostin vahingossa kylmän sävyisen valosarjan, joka jäi hyvin pian käyttämättä sen kirkkauden vuoksi. Löysin valot joulutarvikelaatikosta ja päätin tuunata niistä tunnelmallisemmat.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Viikon ajan istuin kärsivällisesti joka ilta taittelemassa ja näpertelemässä, ja vihdoin viimein saatoin huokaista helpotuksesta. 40 origamipalloa olivat valmiit ja kiinnitetty paikoilleen. Kylmästä tuli lämmin ja kirkkaus muuttui lempeäksi valoksi.

Origamipallon tekoon tarvitset:
- Paperia (kuten tapettia, kirjan sivuja, kuvioitua askartelupaperia...)
- Sakset
- Viivottimen
- Neulan ja lankaa
- Liimaa
- Pehmeähkön alustan, vaikkapa pahvin palan

Aloita homma leikkaamalla kaksi suorakaiteen mallista palaa. Itse tein pallot vanhan kirjan sivuista ja yhden palan koko oli n. 20cm x 7cm. Yhdestä sivusta sain siis tehtyä kaksi palaa.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Piirrä viivotinta apuna käyttäen paperiin viivoja n. 1 cm välein. | Piirrä viivat vinottain alla olevan kaavion osoittamalla tavalla.


Jos käyttämäsi paperi on paksua, nuuttaa (eli käy vielä saksien terällä tai neulalla läpi) piirtämäsi viivat. Näin seuraava vaihe onnistuu huomattavasti helpommin.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Taita pystyviivat oikeat puolet vastakkain. | Taita sivuviivat nurjat puolet vastakkain. Muista vahvistaa taitokset hyvin!

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Ota tässä vaiheessa alusta käyttöön ja rei'itä neulalla jokainen pieni kolmio. Reikien paikat löytyy yllä olevasta kaaviosta. | Nyt alkaa hankalin vaihe. Taittelun pitäisi periaatteessa olla helppoa jos taitokset on tehty kunnolla ja oikein päin, mutta käytännössä tämä voi vaatia hieman aivotyöskentelyä! Toivottavasti piirtämäni nuolet helpottavat ajattelua.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Lopputuloksen tulisi näyttää tältä.


Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Seuraavaksi pujotetaan neula lankoineen toisen puolen rei'istä läpi. | Kiristä (varmista että taitokset menevät hyvin), tee pari solmua ja leikkaa lanka lyhyemmäksi. Langan päät jäävät pallon sisälle piiloon, joten varmuuden vuoksi niihin kannattaa jättää vähän häntää, ettei lähde purkaantumaan.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Liimaa päät yhteen niin, että kuvio pysyy jatkuvana. Anna kuivua kunnolla ennen seuraavaa vaihetta. | Pujota neula lankoineen nyt toisesta päästä reikien läpi ja tee solmu. Älä kuitenkaan kiristä sitä lopullisesti, ennen kuin valo on saatu pallon sisälle. Kun valo on tökätty sisään, kiristä ja tee pari solmua. Kiedo lanka vielä johdon ympärille ja solmi siihen, että pallo pysyy varmasti paikoillaan. Leikkaa ylimääräinen lanka pois.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com

Ei kommentteja :