14.12.2015

LUUKKU 14: JOULUN PERINNERUOAT

Monilla perheellä on omat jouluruokaperinteet. Meille niitä ei vielä ole ehtinyt syntymään, sillä viime vuonna emme juurikaan olleet kotona, enkä usko että ollaan tänäkään vuonna. Anoppilaan on lyhyt matka ja on paljon mukavampaa viettää joulu yhdessä.

Omassa kodissani vanhempien luona on hyvin pitkälti samat ruoat joulupöydässä vuodesta toiseen, joskin joka vuosi on aina kokeiltu jotain uutta. On itsestäänselvyys, että joulupöydässä on porkkana-, peruna- ja lanttulaatikot, rosollia ja keitettyjä kananmunia. Lohirullia, lihapullia ja kalkkunaa. Jälkiruoaksi suklaamoussea. 

Viime vuonna suunnittelimme anoppilaan aaton ruokalistaa sen perusteella mistä kukakin pitää. Joku toivoi salaattia, toinen ei pitänyt lanttulaatikosta, mutta kinkku piti ehdottomasti olla. Minusta on mukava suunnitella erilaisia juhlia, mutta pidän joulusta niin valtavasti, etten halua poiketa perinteistä. Toisaalta taas jouluna ei voi olla liikaa ruokaa, joten laatikoiden ja rosollin lisäksi uusiakin makuja on kiva kokeilla. 

Jos minä yksin saisin päättää mitä pöytään on katettu, lista näyttäisi tältä.Minkälaisia joulun perinneruokia teillä on? 

Ei kommentteja :