22.12.2015

LUUKKU 22: VIELÄ EHDIT!

Joululahja viimetipassa, niimpä niin. Tuttu tunne varmaan joka ikiselle. Vaikka perheenjäsenille olisi jo hyvissä ajoin tehnyt tai ostanut lahjat, jää hyvin usein kavereiden ja tuttujen (joita pitäisi jollakin tavoin muistaa kuluneesta vuodesta) lahjat viimetippaan. Olenkin tehnyt listaa helposti hankittavista lahjoista, joista saa pienellä pohdinnalla saajansa näköisiä. Käytännössä kaikki listan lahjaideat ovat kuluvaa arkista tavaraa, mutta niissä on pieni ripaus luksusta -joka useimmiten arjen ostoksien yhteydessä jää kaupan hyllylle jo pelkästään vähän kalliimman hinnan vuoksi.

Kahvi tai tee - Ihan tavallisetkin ruokakaupat ja marketit ovat pullollaan jos jonkinmoisia tee- ja kahvilaatuja, mutta jos poikkeaa erikoisliikkeisiin, on valikoima vieläkin mahtavampi. Jos ystäväsi on kokeilunhaluinen, valitse hänelle maustettu kahvi. Ehkä kardemumman tai vaniljan makuinen kahvi on tässä tapauksessa vähän mielikuvitukseton (sillä niitä voi valita maustehyllystä kahvin sekaan muutenkin), mutta miltä kuulostaisi toscan-, amareton- tai vadelmanmakuinen kahvi? Jos ystäväsi taas on perinteisen kahvin ystävä, valitse hänelle paketti kalliimpaa, laadukkaampaa kahvia. Entä sitten teen juojille? Teemakujahan on rajattomasti, mutta mitäpä jos ostaisitkin teen sijasta yrttihauduketta?
Photograph Luukku by iidapaavola92 on 500px
Minä sain viime jouluna teeruusukkeita, jotka avautuvat kuumassa vedessä kauniiksi kukiksi. Yhtä ruusuketta voi käyttää useamman kerran, ja olenkin vaalinut näitä niiden ihanan maun ja tuoksun vuoksi. Vaikka teepaketin ulkoasu on ihan selvästi talvinen, olin iloisesti yllättynyt siitä ettei tee kuitenkaan maistunut joululle. Tätä teetä olen juonut ihan ympäri vuoden!

Käsintehty suklaa - Jokaikinen suklaata rakastava syö itsensä suklaaähkyyn juhlapöydän konvehdeista, geishoista ja liköörikonvehdeista. Perinteisten suklaaherkkujen lisäksi ihana lahja on käsintehty suklaalevy tai konvehdit.

Siivousvälineet, saippuat ja pesuaineet - Kuluvaa tavaraa, josta ei itse maksa yhtään sen enempää kuin on tarve, eikö totta? Vaikka tavallisuudesta poikkeava väri, muotoilu tai kuviointi olisi pääasia, kannattaa myös valita kestävä vaihtoehto. Esimerkiksi bambutiskirätit ovat ekologisia ja vain paranevat käytössä. Mummi ja Minä sekä Ole Hyvä -merkeiltä löytyy ihanan tuoksuisia kotimaisia pesuaineita, jotka eivät ole hinnoilla pilattu!
Photograph Luukku by iidapaavola92 on 500px
Bamburätin sain syntymäpäivälahjaksi, ja kuten saattaa huomata, tämäkin on ollut jo käytössä.

Kauratyyny - Tämä on tuote jonka haluaisin itselleni. Omistin kaksi kauratyynyä vielä pari vuotta sitten, mutta muuton yhteydessä hiiret popsivat poskeensa kauranjyvät tyynyjen sisältä. Kauratyyny on mikrossa lämmitettävä pussi, joka on ihana nostaa hartioille jos niskat ovat jumissa tai kipeät. Se on oiva lämmittäjä kun paleltaa ja tuntuu ettei auta vaikka mitä pukisi päällensä. Kesäisin säilytin kauratyynyä pakkasessa, josta se oli mukava ottaa iltaisin sänkyyn peiton alle viilentämään tukalia öitä.

Kynttilät - Neutraalin väriset ja hajustamattomat kynttilät ovat ainakin minulle mieluinen lahja. Joulun jälkeenkin vietetään vielä muutamia hämäriä iltoja, eikä kynttilä mene pilalle vaikka sen säästäisi seuraavaan syksyyn.

Ei kommentteja :