1.9.2009

Pieniä ohjeita onnellisuuteen

Rakasta itseäsi - Kurkkaa peiliin ja sano: "Sinulla on valloittava hymy, iloiset silmät ja nätti vartalo johon osasit valita juuri täydelliset vaatteet. Olet kaunis." Ihminen ei ole huippumalli, jolla on täydellinen iho ja kiiltävät hiukset. Saat näyttää väsyneeltä, juosta vesisateessa ilman sateensuojaa ja nauraa niin että ikenet vilkkuvat! Älä häpeä sitä miksi sinut on luotu.

Luota kykyihisi - Sinä kyllä osaat, tiedät ja muistat! Ja jos et, niin entä sitten? Kaikki se kuuluu elämään. Mokille pitää osata nauraa, niitä voi paikkailla ja mikä parasta: niistä oppii kaikista parhaiten! Anna itsellesi anteeksi tekemäsi virheet, äläkä jää murehtimaan. Luota siihen, että osaat tehdä päätökset itse ja nauti siitä ettei sinun tarvitse turvautua muihin ihmisiin valintojesi edessä.
Muista mielihyväkeskus - Päivittäin! Onnellisuus on paljolti kiinni siitä, että teet asioita joista sinä nautit, ovat muut mitä mieltä tahansa. Olkoon se sitten suklaan syöminen, vaikkei olisi edes herkkupäivä, tai nauttiminen kahvia kymmenen kuppia päivässä. Tai niinkin arkinen asia kuin suihkussa käynti tai ajanvietto ystävien kanssa. Mieti, kuinka hyvältä ja ainutlaatuiselta tuoksuu syksy tai miten mukavasti kunnon talvipakkanen nipistää nenänpäätä.

Rauhoitu olemaan yksin - Aina ei tarvitse jaksaa. Joskus on hyvä vain istua ja rauhoittua. Kuunnella musiikkia, lukea mukaansatempaavaa kirjaa tai antaa aikaa lemmikeille. Kenellekään ei tarvitse selitellä, kenellekään ei tarvitse edes puhua jos ei halua.

Ja mikä tärkeintä: Kohtele muita, niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

mukava ja kannustava teksti :)

Johanna kirjoitti...

aivan ihana teksti! :--)

Tilma kirjoitti...

Voi kiitos (:

Niipu kirjoitti...

Nuo kaks viimestää kohtaa on ihan suoraan minun elämästä. En vain meinaa aina muistaa toteuttaa molempia tai edes toista. Aina ei ole aikaa rauhottua, vaikka mulle on elintärkeä asia saaha olla yksin. En silti tunne oloani yksinäiseksi, mitä joidenkin on vaikea uskoa..