24.4.2010

Terveys

Muutama päivä sitten mietimme koulussa, mitä on terveys. Kaikille tulee mieleen varmastikin terveellinen ruokavalio, säännöllinen ja monipuolinen liikunta ja tupakoimattomuus. Mikä sitten itselleni on tärkein terveyden lähde? Luulisin, että vastaus siihen löytyy tällä hetkellä henkiseltä puolelta.

Ensimmäinen ajatus mitä itselle tuli aiheesta, oli onnellisuus ja tyytyväisyys. Tyytyväisyys itseään kohtaan, tyytyväisyys elämäntilannetta kohtaan, ja sitä mitä tällä hetkellä on mahdollisuus tehdä ja omistaa. Onnellisuus löytyy asioista, joista nautin; kaunis, rentouttava ja omanlainen paikka jota voi kutsua kodiksi, läheisiä ystäviä ja perheenjäseniä, sekä taito tehdä asioita käsillä. Matkustaminen ei ole ollenkaan minun juttuni. Stressaan vieraassa ympäristössä, vatsa menee lukkoon ja joudun kokoajan olemaan varpaillani.Tunnen itseni onnellisimmaksi ehkä silloin, kun näen omien käsien jäljen. Tällä hetkellä helpoiten ja vaivattomammin se onnistuu valokuvaamalla. Myös itse tehdyt korut ja vaatteet tuottavat todella suurta iloa. Tai miksei koulussa hyvin onnistuneet leivonnaiset? Kesällä kerätyt mansikat maistuvat talvella kaikista parhaalta kaurapuurossa tai rahkana, kun tietää että on nähnyt vaivaa sen eteen. Siksi tuntuukin ihan hassulle, että nykyään saa kaiken valmiina. Voihan valmiistakin satunnaisesti nauttia, mutta onko se pidemmän päälle kenellekään hyväksi?


Eli olen siis vahvasti sitä mieltä, että tällä hetkellä tärkein terveyteni ylläpitämisen syy on elämästä nauttiminen tekemällä asioita joita rakastaa. Ei kukaan voi kuolla pieneen herkutteluun tai laiskotteluun silloin tällöin, eikä siitä saa potea huonoa omaatuntoa. Se on vain elämää.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

nimimerkki Yksinäinen ihmisten auttaja

hyvin olet terveyden määritellyt.pitäisi kai onnitella. Muista pitää tätä blogia yllä! sen lukemisesta tulee iloiseksi!

pienillä asioilla voi päivä pelastua!

Iida kirjoitti...

Voi kiitos (: Tällainen positiivinen palaute saa hymyn huulille. Mukava kuulla, etten riemuitse tälläpuolen ruutua aivan yksin!