24.5.2010

Pidän siitä mitä teet, teet sen kauniisti ja hyvin

Kyllä se kahden ja puolen tunnin pahoinvointi matkalla kannatti. Heti kun olin saanut vähäiset matkatavarani mökkiin, suuntasin rantaan kokeilemaan veden lämpötilaa. Isä tarjosi lämpömittaria, mutta totesin: "Haluun tietää asteet vasta kun talviturkki on pois!"

Niinpä riisuiduin ja laskeuduin laiturin päästä tikkaita alas. Ensimmäisen askelman kohdalla vettä oli melkein nilkkaan asti. Vesi tosiaan oli vielä vähän viileää, mutta silti se houkutteli; aurinko porotti selkään niin kovasti. Toisella askelmalla vesi yltti puoleen väliin säärtä. Hytisytti. Kolmas, ja valitettavasti viimeinen, porras odotti samean veden alla, ja tiesin että vesi ylttäisin sen jälkeen vähän yli polven. Viime kesänä totesin, että neljäs porras olisi tarpeen. Toivoin salaa mielessäni, että talven aikana portaita olisi tullut vielä yksi lisää, mutta ei. Muutama varvas upposi mutaan.


Seisoin siinä hetken ja muistin viime kesältä jättimäisen hauen! Nyt pitäisi toimia rivakasti! Käännyin ympäri ja suuntasin katseeni järvenpintaa pitkin vastarannalle. "Kalat pelkää mua... Ne pelkää. Ei ne uskalla purasta!"
Sukelsin.
Sukelsin silmän räpäyksessä sameaan veteen, joka ei ollutkaan niin kylmää.
No olihan se lopulta. Muutaman vedon jälkeen oli käännyttävä takaisin lämmittelemään ja kuivattelemaan laiturille. Onneksi kesä kuivaa sen minkä kastelee.

Myöhemmin veden lämpötilaksi saatiin +21 astetta.

Kuva: www.weheartit.com

2 kommenttia :

Sipuliina kirjoitti...

Katselin tuossa viime kesältä merkintää mökkikirjasta, että aika innokkaasti oli tullut polskittua ja kehuttua veden lämpötilaa, joka oli tuolloin +16astetta! Se mitään lämmintä ole! Nyt on talviturkki heitetty, mutta lämpötilasta ei tietoakaan - jäätävää se kuitenkin oli. Jos vertaa viime kesän fiilikseen niin heitänpä hatusta 10astetta.

Iida kirjoitti...

Sipuliina: Meillä niiin pienenpieni järvi, että veden lämpötila nousi tosi nopeesti helteiden aikaan. (: Tarvitsee kyllä olla todella lämmintä että itse siellä viihtyisin pidempään. Mutta kyllä +16 on jo aika hurjan kylmää!