15.5.2010

Yö tähtitaivaan alla

Kuinka ollakaan, järjettömän lämpöisen kelin ansiosta, vietimme koko eilisen päivän ulkona syöden synttärikakun jämiä piknik-muodossa jääteen kera. Lisäksi kuvasimme, remusimme, hypimme, pompimme... ja saimme iltasella kuningasidean: nukutaan yö ulkona! Autotallista haimme jättitrampoliinin, jonka kasasimme neljän nuoren naisen voimin. Sitten kolusimme koko huushollin ja etsimme jokaikisen patjan, peiton ja tyynyn pehmikkeeksi.


Kun aurinko oli laskenut ja kello näytti piakkoin puoltayötä, könysimme jokainen trampoliinille ja teimme omat pienet, lämpöset pesät peitoista ja tyynyistä. Ilma oli lämmin, ainakin yli +10 asteinen, eikä tuullut. Pilvettömällä taivaalla tuikki tähtiä, ja tuntui kuin olisimme juuri astuneet Muumisatuun; siihen kohtaan, jossa armoton helle paahtaa Muumilaaksoa ja lapset käyvät puun alle nukkumaan.

Raitis ilma ja tähtitaivas tekivät mielen tyyneksi ja rauhaisaksi. Pieni innostus tulevaa yötä kohtaan kuitenkin oli. Hurjasti toivoimme sadetta, joka lisäisi seikkailunmakua yöhön. Saimme kuitenkin nukkua rauhassa aamuun saakka. Vierustoverini totesi liimautuessaan kylkeeni: "Me nukutaan Otavan alla.."

4 kommenttia :

runa kirjoitti...

ihanalta kuulostaa. ja kaunis kuvakin. :)

illusiah kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta :)

Iida kirjoitti...

Se oli.. (: Ihanin yö ikinä.

hilleri kirjoitti...

Upea kuva. (: Yhdyn edellisiin, ihanalta kuulostaa.