19.4.2011

Sairaalla vain loma jatkuu...

Aamun lämpötila kello kuudelta oli +15 astetta. Sisällä. Hrr!

En ehtinyt lämmitellä mökkiä laisinkaan aamulla, sillä seitsemän aikaan lähdin kokeilemaan kiertotietä. Kerran jumitun lumihankeen, mutta pääsin sieltä omian avuin pois. Kiertotien kautta matka keskustaan kesti lähes tunnin, mutta muuta vaihtoehtoa ei oikeastaan ollut. Luontoäitiä on ihmisen vaikea päihittää (eli tulvakohdassa on edelleenkin 40cm vettä).

Olihan minulla sinne keskustaan asiaakin. Sain lähetettyä papereita koululle ja kävin citymarketissa täydentämässä muonavarastoa ja ostamassa nessuja. Uskoisin niiden olevan nenäystävällisempiä kuin talouspaperi. Täysin vieraan kaupan takia ostosten tekeminen kesti ikuisuuden. Ehkä siihen hitauteen vaikutti sekin, että näin kaupassa jotain aivan uutta, jota en ole nähnyt Etelä-Suomessa; "tarjous" ja "luomu" ilmoitusten lisäksi löysin salaattilaatikoiden päältä kyltin jossa luki: "paikallinen"! Olihan se 0,98€ paikallinen salaattinippu otettava mukaan. On positiivinen yllätys, että kuluttajille infotaan näinkin hyvin lähiruoasta. Yhdessä kohtaa ostoslistallani (joka oikeastaan oli Hong Kongin mainoksen kulmasta repäisty palanen) luki "eväspussit". Kaupan hyllyssä, pussipaketin alapuolella luki jopa hintaa suurimmin kirjaimin: "luontoystävällinen". Voi että täällä ollaan ystävällisiä!


Nyt herkuttelen brunssilla; kinkku-juusto-kurkku-kananmunaruisleivällä, porkkanatikuilla, kukkakaalilla, aivopähkinöillä ja luomumaidolla, jonka sain puoleen hintaan päivämäärän takia. Tänään se tulee kuitenkin juotua!

ps. iso ja ruma hämähäkki kipitti juuri tiskipöydän alle.

3 kommenttia :

Aura kirjoitti...

Onpa siellä vielä paljon lunta, jos hankeen pystyi juuttumaan. Hassua aikaa tämä kevät, kun on hankia ja tulvia yhtäaikaa. Ja jotenkin kauhean viehättävää, että kaupassa ilmoitetaan myös paikallisista tuotteista. Siinä kaikki hyötyvät.

Iida kirjoitti...

Pikkusilla hiekkateillä keskellä metsää on vielä yllättävän paljon lunta. Ja kun routa on nostanut maata keskeltä tietä, saa pelätä koska auton pohja ottaa kiinni... :o Tosin ne sulaa äkkiä kun on lämpimiä päiviä (:

supernova kirjoitti...

Hienoa että kaupasta löytyi tuollaisiakin tuotteita! Tästä blogista löytyy muuten tosi hienoja kuvia. :)