21.6.2011

Juhannusjuoma


Valkoisessa muoviämpärissä, keittiön nurkassa, lämmittelee raparperit ja hiiva sokerivedessä. Päätin, että juhannusjuoma tulee vielä kolmen päivän varoitusajalla valmiiksi. Torstai-iltana siis pulloihin ja kylmään! Sinäkin ehdit vielä, ja siksi aion kertoa miten ihanan raikas juhannusjuoma tehdään.

Tarvitset:
8 l vettä
500 g fariinisokeria
500 g taloussokeria
6-10 pientä raparperin vartta (pienet happamampia kuin isot)
hyppysellinen tuore- tai kuivahiivaa

Tee näin:
- Laita sokerit puhtaaseen ämpäriin.
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokereiden päälle.
- Lisää loput vedestä, pilko raparperit joukkoon ja anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Lisää hyppysellinen hiivaa.
- Anna käydä ämpärissä 3 päivää (huoneen lämmössä).
- Pullota muovipulloihin ja pidä edelleen huoneen lämmössä, kunnes juoma on valmista. Valmiin juoman tunnistaa sihahduksesta avatessa korkin. Säilytä valmis juoma kylmässä.

2 kommenttia :

Sanni kirjoitti...

Sun blogi vaikuttaa oikein mukaavalta. :)) Ja ihana yläteksti<3

mari kirjoitti...

vois kokeilla tehä tota joskus!
http://charmantrobe.blogspot.com/