2.6.2013

JUHLAHUMUA

Miehen veljen valmistujaisjuhlat onnistuivat oikein hienosti, ottaen huomioon kolmen tunnin yöunet ja työvuoro viime yönä. Nyt pilkin sohvalla ja yritän viimeisillä voimillani kirjoittaa muutaman sanasen juhlista -tai siis tarjottavista.

Alkumaljoihin meillä oli hieman omaperäisempi, mutta varmasti parhain maistamani "booli"; raparperisimaa ja valkoviiniä! Vielä torstai-iltana iski paniikki, kun sima ei ollutkaan alkanut käydä, mutta pelastin sen nostamalla pullot hellalle lämpimään ja lisäämällä hieman hiivaa.
Tein tästä sokerimassalla kuorrutetusta kakusta raikkaan ja pirteän, nimittäin täytteenä käytin sitruuna-limerahkaa ja mangososetta. Enkä usko, että keneltäkään jäi valmistuneen ammatti epäselväksi!
Näistä ihanista pähkinä-cookieseista syntyi alla olevan mansikkaisen suklaa-juustokakun pohja.
Suolaisena meillä oli valmistuneen tekemät lohi-katkarapu-voileipäkakut, sekä tekemäni karjalanpiirakat munavoilla. Voi miten pidänkään juhlien järjestämisestä, ja eritoten siitä ideointi- ja leivontavaiheesta.
Nyt maittaa uni....

1 kommentti :

Terhi Lindholm kirjoitti...

Kakku on todella hieno! Wau!