30.6.2013

PAKASTIN TYHJÄKSI -PIIRAKKA


Pakastimen sulatus on nyt ajankohtainen asia, ja siksi päätin leipoa marjapiirakan viimevuotisista raparpereista ja punaherukoista. Oikeasti tämän piirakan pohja on muffinitaikina! Eilen teki kovasti mieli leipoa, joten siskon kanssa yhteistuumin päätimme tehdä mustikkamuffineja. Yksittäisten muffinien paistaminen tuntui kuitenkin ylivoimaisen vaikealta, joten teimme mustikkamuffinikakun. Samaista reseptiä hyödyntäen tein tänään siis piirakan. Erona vain on siis se, ettei marjoja ole sekoitettu taikinaan, vaan hillottu ja levitetty taikinan päälle. Erityisen herkun tästä tekee piirakan päälle tehty kanelinen murumassa. Suutuntuma on ihana....

Marjapiirakka
7dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria (itse käytin fariinisokeria)
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1,5dl piimää tai maitoa
(hillottuja) marjoja maun mukaan

Kanelimuru:
1 1/4 dl sokeria (tai käyttämääni fariinisokeria)
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2dl pehmeää voita
1 tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kaikki aineet yhteen ripeästi, ilman turhaa vaivaamista. Vain niin, että aineet menevät sekaisin. Nyt voit lisätä taikinaan tuoreet tai pakastetut marjat, jos haluat ne taikinan sisään. Voit myös taputella taikinan leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan tai uunivuokaan, ja levittää marjat tai hillon taikinan päälle.
Yhdistä kanelimurun aineet yhteen ja ripottele se piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoile jäätelön, vaniljakastikkeen tai -vaahdon kera.

3 kommenttia :

Iitu kirjoitti...

Kiva ohje ja toi näyttää herkulliselta :) Sun blogis on kiva ja ulkoasu on ihana!

Iida kirjoitti...

Oi kiitos Iitu <:

ronkeli kirjoitti...

Tykkään ulkoasusta ja toi että omistat koko maailman on ihana:3 Ja tykkäisin tykätä ruokablogeista mutten tykkää vaikka ruuanlaitto onkin lähellä sydäntäni