7.7.2014

SAARIJÄRVI

Heti ensimmäisenä lomapäivänäni keräsin Ikean siniseen säkkiin kuukaudeksi tarpeita lomailuun. Klo 7.30 painoin Hyvinkään asuntoni oven kiinni ja huokaisin helpotuksesta; siihen kaaokseen minun ei tarvitse pariin viikkoon palata. Ja kun palaisin, minulla olisi apuvoimia kaaoksen selvittämiseen. Suuntasin Citroenini nokan kohti Saarijärveä, kohti uutta kotiani.

Tuntuu käsittämättömältä, että tänne maalle tullessa tekemistä on niin paljon ettei vuorokauden tunnit mahda riittää. Heti ensimmäisenä iltana saimme kutsun rockabilly-bändin keikalle, sekä grillaamaan iltamyöhällä Suomen pitkäpartaisimman miehen luo. Samaisena iltana pääsin myös koskeen uimaan ja ensimmäistä kertaa elämässäni savusaunaan, joka oli uskomaton kokemus. Lämpö tunkeutui lempeästi jokaiseen sopukkaan, enkä käsitä kuka enää savusaunan jälkeen haluaa istua sähkösaunassa! Ero oli huima.

Pitkiin illanviettoihin tottumattomana seuraava päivä oli rankka, mutta silloin ehdin valmistautumaan henkisesti tulevan viikon töihin. Tuon kiireisen viikon aikana yritin parhaani mukaan olla kyläseppänä toimivan miesystäväni apuna ja opinkin hirvittävän paljon uutta. Hauskinta ja mielenkiintoisinta oli takorautaisten koukkujen ja naulakoiden pintakäsittely tervalla. Viikonlopulle oli tiedossa Vanhan ajan markkinat Konnevedellä, jonne rakensimme markkinakatoksen. Minun kontolleni lankesi markkinavaatteiden ja säkkikankaisen katoksen ompelu.
1111blog 1112blog 1115blog 1114blog
Onneksi olen tehnyt kahvilatöitä ja rohkaistunut asiakaspalvelussa, sillä markkinoilla minä seisoin myyntipöydän takana. Mukaan olimme ottaneet kenttäahjon ja takomatarpeet, joilla seppä piti työnäytöstä pitkin päivää. 
1113blog
Markkinoiden aikana huomasin, ettei sepälläni ollut rasioita kaula- ja punoskoruilleen. Paluumatkalla poikkesimme ruokakauppaan, josta pyysin saada banaanilaatikoiden pohjapahveja. Juuri sopivan paksuinen pahvi taipui hyvin korurasioiksi, joiden askartelulla aloitin tämän viikon.

Ensi viikonloppuna meidät löytääkin Kannonkosken Keskiaikamarkkinoilta!

Ei kommentteja :