5.9.2014

KESÄKURPITSA-SUKLAAKAKKU

Lopetin viikko sitten leipurin työt ja tänä aamuna alkoi kevyesti kutkuttamaan sormien päissä. Pitäisi päästä käsiksi taikinaan! Hyvinkäällä asuessa leipomisvimmaan oli helppo saada tyydytys, kun lähikauppa löytyi alakerrasta, mutta täällä maalla ei hetken mielijohteesta lähdetä parin raaka-aineen takia ostoksille. Onnekseni, ja mieheni kauhuksi, kuljetin koko kuiva-ainevarastoni tänne Keski-Suomeen, joten perustarpeet löytyy läheltä.

Sitten törmäsin seuraavaan ongelmaan. Meille töitä tekevä rakennusmies on maitoallergikko, joten leivonnasta täytyy jättää pois voi, maito ja kerma, sekä muut maitovalmisteet. Aiemmin hamstrasin kaupasta kaurakermaa ja soijamaitoa ruoanvalmistukeen, mutta nekin olivat nyt loppu. Niimpä avasin nettiselaimen ja aloin etsiä maidottomia leivonnaisten ohjeita. Kuinka ollakaan silmiini osui ohje kesäkurpitsa-suklaakakulle, jota äitini tarjosi viikko sitten syntymäpäivillään! Hän vielä kehui, miten helppo ohje on; sekoittaa vain kaikki yhteen ja kippaa taikinan vuokaan. Tämähän sopi paremmin kuin hyvin, sillä yleiskoneeni (jolle ei muuten löydy paikka vaikka kuinka yrittäisi tehdä tilaa) ja sähkövatkaimeni ovat vielä kaikki muuttolaatikoissa varastossa.

blogiin6
Kesäkurpitsa-suklaakakku
6dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
1,5dl kaakaojauhetta
2tl soodaa
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl öljyä
5dl kuorineen raastettua kesäkurpitsaa
2 munaa

Yhdistä kuivat aineet ja lisää sen jälkeen öljy, kesäkurpitsaraaste ja munat kerralla. Sekoita reippaasti yhteen, vältä turhaa sekoittelua ettei kakku repeä paiston loppuvaiheilla. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60min riippuen kakkuvuoan halkaisijasta. 
Anna jäähtyä ja koristele.

Ei kommentteja :