12.2.2015

HERKKUJA YSTÄVÄLLE

Ystävänpäivä lähestyy ja päätin jakaa nyt hieman ennakkoon pienen lahjaidean. Minulla ei vielä ole täällä Saarijärvellä kovin montaa ystävää, mutta eräälle nuorelle naiselle ajattelin tehdä näistä yllätyspaketin.
Photograph blogiinf by iidapaavola92 on 500px
Tammikuun herkkulakko piti oikein hyvin ja minun oli tarkoitus tehdä näitä fudgeja itselleni palkkioksi hienosta suorituksesta. Loppukuu oli kuitenkin niin kiireinen, ettei aikaa ja jaksamista löytynyt, joten toteutan tämän nyt! Samalla pääsen myös kokeilemaan neliön mallisia leivosvuokia jotka sain vanhemmiltani joululahjaksi. Toki nämä voi tehdä vaikka uunipellille, mutta minusta tällaisissa herkuissa ulkonäkö on yhtä tärkeä kuin maku! Kävin läpi muutamia fudgeohjeita, mutta päädyin lopulta näihin, sillä lähestulkoon kaikki raaka-aineet löytyy kotoa -tai ainakin lähikaupasta.
Photograph blogiinf by iidapaavola92 on 500px

Cashew-vaniljafudge:
3dl kuohukermaa
3dl sokeria
3rkl hunajaa
50g voita
2tl vaniljasokeria (tai 0,5-1tl esanssia)
kourallinen suolattuja cashew-pähkinöitä
->> koristeeksi kokonainen pähkinä ja sormisuolaa

Kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hunaja ja voi, ja anna seoksen porista hissukseen niin kauan, kunnes vaahto on laskeutunut. Mausta vaniljalla. Fudgemassa on valmista kun lämpötila on 116 astetta. Jos et omista lämpömittaria, voit tiputtaa kylmään veteen vähän massaa ja jos se jähmettyy muovailtavaksi, se on valmista. Vatkaa sähkövatkaimella kuumaa massaa niin, että sen väri muuttuu hieman vaaleammaksi ja massa alkaa jämähtää jäähtyessään. Lisää loppuvaiheessa pieneksi rouhitut pähkinät ja levitä öljyllä voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Koristele fudge haluamallasi tavalla ja vie kylmään jähmettymään. Leikkaa paloiksi öljytyllä tai lämmitetyllä kuivalla veitsellä, jotta leikkuupinnasta tulee siisti. 
Photograph blogiinf by iidapaavola92 on 500px


Chili-suklaafudge:
3dl kuohukermaa
3dl sokeria
3rkl hunajaa
50g voita
200g tummaasuklaata
hyppysellinen suolaa
chiliä maun mukaan
->> koristeeksi pala suklaata

Kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hunaja ja voi, ja anna seoksen porista hissukseen niin kauan, kunnes vaahto on laskeutunut. Fudgemassa on valmista kun lämpötila on 116 astetta. Jos et omista lämpömittaria, voit tiputtaa kylmään veteen vähän massaa ja jos se jähmettyy muovailtavaksi, se on valmista. Lisää pilkottu tummasuklaa ja sekoita tasaiseksi joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella kuumaa massaa niin kauan että se alkaa jämähtää. Lisää loppuvaiheessa suola ja tuoretta tai jauhettua chiliä maun mukaan. Levitä öljyllä voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Koristele fudge haluamallasi tavalla ja vie kylmään jähmettymään. Leikkaa paloiksi öljytyllä tai lämmitetyllä kuivalla veitsellä, jotta leikkuupinnasta tulee siisti.
Photograph blogiinf by iidapaavola92 on 500px

Tapahtui onneton asia tätä postausta tehdessä; tietokoneeni nimittäin pimeni. Minulla oli teille tehtynä video, jossa opetan lahjarasian teon ja yritän nyt saada koneeni kuntoon ennen ystävänpäivää. Toivotaan parasta!

2 kommenttia :

veera kirjoitti...

Sulta löytyy tota taitoa ruokakuvaukseen, heitätkö vähän tännekin :D

Iida kirjoitti...

Voi ei : D Kiitos. Mä taas haikeana katselen muiden ruokakuvia ja haaveilen, että voi kun osaisin kuvata yhtä hyvin..