15.4.2015

VANHASTA UUTTA: PAIDASTA KESÄKASSI

Photograph laukku by iidapaavola92 on 500px
Törmäsin jokin aika sitten netissä hauskaan kassiohjeeseen. Tämä on taas yksi niistä jutuista, jota en olisi itse tajunnut yksinkertaisuudesta ja helppoudesta huolimatta. En välitä ommella uusia vaatteita, mutta tykkään tuunata vanhoja. Tällä kertaa tuunauksen kohteeksi pääsi paita, jonka ostin kirpputorilta parilla eurolla vain tätä kokeilua varten. Kovin paljon en uskalla ompelutöihin varata hintavia tarvikkeita, sillä ompelu ei tosiaankaan ole vahvuuksiani. Osaan lyhentää verhot ja housunlahkeet, mutta siihen taitoni rajoittuvat. Oikeastaan oppisin kyllä varmasti enemmänkin, mutta hermostun ompelukoneelle jos se ei tee sellaista jälkeä kuin toivoisin. Sama on itseasiassa kaikkien koneiden kanssa -näen punaista heti jos tietokone tökkii, telkkarista ei tule kuvaa tai puhelin menee jumiin. Tässäkään työssä "huolitellut" reunat eivät olleet niin kovin siistit, joten pelastin tilanteen virkkaamalla pitsit rumien ompeleideni päälle. Se on asia jonka osaan! Koukun kanssa olemme samalla aallonpituudella, eikä sille tarvitse koskaan suuttua. Jos ei onnistu, siinä ei voi syyttää kuin itseään.

Pidemmittä puheitta, tässä on piirtämäni havainnollistava kuva.
Photograph paitakassi by iidapaavola92 on 500px
Vähimmällä ompelulla selviää, kun kassin tekee trikoopaidasta. Kangas venyy sankojen kohdalta, mutta pysyy siistinä ja menee itsestään kippuralle, jolloin saksien leikkausjälkeä ei juurikaan näy. Trikookassissa myös hapsut näyttävät hauskoille. Esimerkiksi pohjan voi ommella hieman ylempää, ja helmaan jääneen kankaan voi saksia ohuiksi suikaleiksi. 

Jämäkän kassin saa paksusta kauluspaidasta. Paidan etuosa kannattaa ensin ommella umpeen ja sen jälkeen lähteä poistamaan hihoja ja kaulusta. Paidassa olevia nappeja ei kannata turhaan irrottaa, sillä niistä saa hauskan yksityiskohdan kassiin! 

1 kommentti :

Heidi kirjoitti...

Aivan ihana tuo laukku! ♥

http://more-than-we.blogspot.fi