7.6.2015

GRILLILEIPÄNEN

Eilen pidimme Sepän kanssa pihan siivouspäivän ja rakensimme omenapuiden katveeseen uuden grillipaikan. Olin päättänyt, että tänään en tee mitään järkevää joten minulla oli aikaa laittaa ruokaa. Grilliin päätyikin halloumia, raakamakkaroita, kaalia, tomaatti-kesäkurpitsa-ananas-pekonivartaita ja nokkos-kauraleipää.
Photograph grilliruokaapienempi by iidapaavola92 on 500px
Grillissä paistettua leipää en ollutkaan koskaan kokeillut, joten nyt sen tekoon oli hyvin aikaa. Grillileiväksihän sopii oikeastaan mikä tahansa leipä- tai sämpylätaikina. Tärkeää on vain litistää leipä lätyksi, että se ehtii paistua kunnolla. Ehkäpä kuomullisessa grillissä myös tavalliset sämpylät ja leivät onnistuvat hyvin, mutta meidän grilli on yksinkertaisuudessaan vain muurikkapannu tai ritilä avotulen päällä.
Photograph grillileipä by iidapaavola92 on 500px
Omaan leipääni käytin vehnäjauhoja, hieman durumvehnäjauhoja, kauraleseitä ja kuivattua nokkosta. Leipään kannattaa myös lisätä reilusti suolaa. Valmista leipää maistellessani totesin, että tällaiseen lisukeleipään sopisi aika hyvin suurikiteisempi suola, joko taikinaan tai leivän pinnalle. Kohotin leipäset lämpimän saunan lauteilla liinan alla ja paistoin kuivalla muurikkapannulla. 
Photograph grillileipä by iidapaavola92 on 500px

Ei kommentteja :