Ja keittohan onnistui. Koska harvalle miehelle kasvisruoka maistuu, ei Seppäkään tomaattikeitostani ensin innostunut, mutta maistettuaan sitä totesi sen maistuvan ihan pizzalle. Tätä ajatusta lähdimme kehittämään ja viime lauantaina tarjosimme vieraillemme alkupalaksi pizzakeittoa - keittoa jonka jokainen sai maustaa haluamallaan tavalla. Keiton lisukkeiksi olimme valinneet samanlaisia täytteitä, joita moni laittaisi pizzaansa; sinihomejuustoa, pekoni- ja sipulirouhetta, katkarapuja ja pepperonia. Lisäksi tarjosimme keiton kanssa patonkia ja ciabattaa.
PIZZAKEITTO
15 keskikokoista tomaattia
1 sipuli (/nippusipuli)
2-3 valkosipulin kynttä
1 bataatti
1 kasvisliemikuutio
2-3 dl vettä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 pkt sulatejuustoa (vaikka koskenlaskijaa)
kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl mustapippuria
- Kalttaa tomaatit. Keitä siis reilu määrä vettä kattilassa, leikkaa veitsellä tomaattien pohjiin kaksi ristikkäistä viiltoa ja upota tomaatit kiehuvaan veteen. Kun kuori alkaa halkeilla, nosta tomaatit kylmään vesiastiaan. Nyt tomaatteja on helppo käsitellä ja kuori irtoaa helposti. Poista kannat ja pilko tomaatit muutamaan osaan.
- Paloittele kuorittu bataatti ja sipulit.
- Keitä tomaatteja, sipuleita ja bataattia kasvisliemessä. Vettä ei tosiaankaan tarvitse kuin tuon 2-3dl, sillä tomaateissa on tosi paljon nestettä. Ei siis kannata huolestua vaikka ruoka näyttäisi tässä vaiheessa ennemminkin padalta kuin keitolta. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Lisää kerma, sulatejuusto ja mausteet, ja soseuta sauvasekottimella sileäksi.
- Maista keittoa ja lisää suolaa jos siltä tuntuu.
1 kommentti :
Oi, aivan ihana ohje, kiitos vinkistä! :-) Pitääkin testata jos poikaystävä suostuisi kerrankin kasvisruokaa syömään :D
Lähetä kommentti