18.12.2015

LUUKKU 18: PAKETOI SIEVÄSTI

Lapsena oli tärkeää että joululahjat pysyivät salaisuutena viimeiseen hetkeen asti ja narujen ja papereiden kanssa sai jopa hieman taistella, mutta nyt pari vuotta aikuisempana kaunis paketointi saattaa viehättää niin paljon ettei lahjaa tekisi mieli avata ollenkaan. Keräsinkin muutamia ohjeita ja vinkkejä persoonallisiin, itse tehtyihin lahjapaketteihin.

Pahvilaatikon tuunaus
Tarvitset:
- pahvilaatikon
- valkoista maalia
- erikeeperiä
- sekoituskippo
- vettä
- pensselin
- servettejä
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Pakettia ei välttämättä tarvitse kietoa lahjapaperiin, jos laatikko itsessään on kaunis. Pahvilaatikoita saattaa hyvässä lykyssä saada kaupoista, mutta esimerkiksi ketjukahviloihin monet tuotteet tulevat pakasteina pahvilaatikkoihin pakattuna, ja tämä minunkin käyttämäni on yksi sellaisista laatikoista. Toki tähän tarkoitukseen sopii myös esimerkiksi kenkälaatikot!
Servettien kanssa olen oikea himohamstraaja. Joka kerta kun näen kauniskuvioisia servettejä, tekisi mieli ostaa niitä. Tiedän kuitenkin, että niille on hyvin harvoin käyttöä. Tässä niille siis oiva käyttötarkoitus, ja voin taas ostaa muutaman uuden paketin jemmaan!
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Ensin laatikko maalataan kauttaaltaan valkoiseksi. Itse jouduin toistamaan tämän vaiheen, sillä maali ei peittänyt ensimmäisellä kerralla tarpeeksi. Onneksi maali kuivui kuitenkin nopeasti ja seuraavan kerroksen pääsi maalaamaan puolen tunnin odottelun jälkeen.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Maalin kuivuessa erikeeperiä laimennetaan vedellä sen verran, että sitä on helpompi levittää. Laatikon koristeluun käytettävistä serveteistä tarvitaan vain päälimmäinen kerros, eli se missä on kuviointi. Älä heitä loppuja kerroksia pois, niitä tarvitaan myöhemmin!

Levitä pensselillä liimaa laatikkoon, asettele ohut servettikerros varovasti päälle, ja levitä vielä toinen kerros liimaa servetin päälle. Yritä saada suurimmat rypyt pois, mutta älä tässä vaiheessa enää yritä siirtää servettiä pois tai silottele sitä liikaa. Kostuessaan se menee hyvin helposti rikki. Pienet rypyt eivät haittaa, ne oikeastaan kuuluvat asiaan. Käy koko laatikko näin läpi. Servettejä voi myös muotoilla tai niistä voi etsiä sopivia kuvioita, jos kuvio on sellainen että se katkeaa tyhmästä kohtaa. Itse leikkasin muutaman ylimääräisen tumman kuvion tyhjän näköisiin kohtiin.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Sitten annetaan laatikon kuivua yön yli.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Laatikko tietysti vaatii vielä jotain koristusta. Näyttävä lahjanaru tai suuri rusetti näyttäisi oikein hyvältä, mutta minä hyödynsin servettien loput kerrokset ja tein laatikon päälle pompomin! Ohje löytyy TÄÄLTÄ

Korurasia
Tarvitset:
- kartonkia
- sakset
- kynän
- liimaa
- käyttämättömän cd-levyn/pyöreäpohjaisen lasin tai muun esineen jolla saa piirrettyä pyöreän muodon.
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Taita paperi kaksinkerroin ja leikkaa niin, että toinen puoli on hieman leveämpi kuin toinen. Ylimääräinen osa on rasian sauma.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Käännä oikeat puolet vastakkain ja pyöristä päädyt lasilla (tai muulla pyöreällä apuvälineellä). Leikkaa piirrosta pitkin ja avaa paperi.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Tee kuvan mukaiset piirrokset lasia käyttäen, nuuttaa (eli käy läpi vaikkapa saksien terällä tai terävällä neulalla) sekä piirtämäsi kohdat, että pieni ylimääräinen saumakohta alareunassa.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Liimaa sauma sisäpuolelle ja kun liima on kuivunut, taita molemmat päädyt sisään.

Luukku by iidapaavola92 on 500px.com

Kolmanteen ja viimeiseen paketointiohjeeseen olen viime keväänä tehnyt oikein videon, joten ohjeita on helppo seurata. Tästä siis syntyy kaksi osainen lahjarasia. 

Ei kommentteja :