19.12.2015

LUUKKU 19: RIISISUKLAA

Yksi lapsuuden jouluherkku oli riisisuklaa. En ole tehnyt taikka syönyt sitä lähes kymmeneen vuoteen, mutta se muistui mieleeni nyt kun on paljon ollut puhetta kookosöljyn terveellisyydestä. Lapsuudessa riisisuklaisiin käytettiin kovetettua kookosrasvaa, mutta koska olen ulkoisesti käyttänyt jo purkillisen kylmäpuristettua kookosöljyä ihon ja hiusten hoitoon, päätin kokeilla sitä myös sisäisesti riisisuklaan joukossa.

Perusohje näyttää tältä:
100g suklaata
2rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
4dl riisimuroja

- Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen, ettei se pääse palamaan.
- Lisää joukkoon kookosöljy ja riisimurot ja sekoita kunnes murot ovat yltäpäältä suklaassa.
- Kaada vuokaan leivinpaperin päälle ja laita kylmään tunniksi. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
- Muista, että riisisuklaa tulee säilyttää kylmässä!
Luukku by iidapaavola92 on 500px.com
Riisisuklaankin teossa on mahdollisuus leikitellä mauilla ja ulkomuodolla. Riisisuklaamassan voi esimerkiksi laittaa muffinivuokiin, jolloin niistä tulee siistejä kauniita annoksia. Maustamisessakin on vain taivas rajana. Tähän voi käyttää valmiiksi maustettuja suklaita tai valkosuklaata, kardemummaa, kanelia, suolaa, pähkinöitä, rusinoita, vaahtokarkkeja, kuivattuja hedelmiä, kookoshiutaleita... Itse laitoin puolet suklaan määrästä tummaa suklaata ja puolet pätkiksiä! 

Ei kommentteja :