30.9.2014

UUNIOMENAHILLO

Saimme hakea naapurista omenoita niin paljon kuin tarvitsimme, joten keräsimme auton takakontin täyteen kaikenkokoisia ja -värisiä omenoita. Happamimmat lajittelimme vietäväksi mehuasemalle, sillä aiomme kokeilla omenasiiderin tekoa, ja makeimmista keitin tänään useamman purnukallisen hilloa. Helpotin hommaa pilkkomalla omenat kuorineen suureen kattilaan, sekoittamalla joukkoon hillosokeria, hieman vaniljasokeria ja kanelia, ja tuuppaamalla kattilan uuniin pariksi tunniksi. Sitten surruttelin sauvasekoittimella omenat soseeksi. Purkitettuani hillon askartelin vielä etiketit purkeille.
hillo2 hillo1

2 kommenttia :

Sinimarja S kirjoitti...

Onpas söpöjä purnukoita! Meidän omenahillot pakasterasioissa kun ei kovin silmiä hivele. :) Onko teillä siellä joku kellari, jossa noita voi säilyttää?

Iida Paavola kirjoitti...

Meillä ei (vielä) ole omaa kellaria, mutta hyödynnän anoppilan melkein tyhjää kellaria!