30.11.2014

IITAN TAATELIKAKKU

Sain viime vuonna äidiltä tosi hyvän taatelikakun ohjeen, jota päätin lähteä tänä vuonna muokkaamaan vielä vähän mieleisemmäkseni -lisäämällä taikinaan suklaata. Ei voi mennä pieleen, eihän?

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen vähensin myös sokerin määrän puoleen, osittain suklaan vuoksi, osittain siksi ettei mieheni pidä liian makeista leivonnaisista.
kakku1
Iitan taatelikakkuun tarvitset:
250 g (1pkt) taatelipaloja
2-3 dl vettä
200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
150g rouhittua tummaa suklaata
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
vajaa 1 dl vahvaa kahvia
loraus punssia (tai minun tapauksessani karvasmantelilikööriä)

- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Mittaa kattilaan vesi ja murustele taatelit joukkoon. Keitä soseeksi ja lisää vettä jos tuntuu siltä, että vesi haihtuu liian nopeasti.
- Ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu voi ja sokeri.
- Tässä vaiheessa joukkoon voi lisätä kaiken tai osan suklaasta, sillä silloin se sulaa mukavasti taikinan joukkoon. Jos kakkuun haluaa suklaapaloja, sekoita osa myöhemmin kuiviin aineisiin.
- Jäähdytä massa huoneen lämmössä.
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja keitä vahvaa kahvia. Mittaa tässä välissä kaikki kuivat aineet.
- Lisää nyt taatelisoseen joukkoon kananmunat sekä kuivat aineet kahvin ja punssin kanssa vuorotellen.
- Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.


Ei kommentteja :