3.9.2014

KAKKUA, KIITOS!

Olen löytänyt viime päivinä paljon kadotettuja asioita. Eilen ajelin itsekseni kirkolle ja vietin koko aamupäivän ihmisten ilmoilla. Löysin postin, kävin uudella työpaikallani, ruokakaupassa ja tutustuin uuteen kirjastooni oikein ajatuksen kanssa. Kirjasto ja kirjat ovat yksi vuosien saatossa kadonneita asioita. Minulla ei ole ollut aikaa taikka kärsivällisyyttä lukea, mutta nyt olen löytänyt kirjat uudelleen. Tähän yhtäkkiseen mielenrauhaan ja seesteisyyteen on ilmeisesti vaikuttanut joko maaseudun ilmasto, tai sitten en ole vain vielä päässyt uuden kodin arkeen kiinni.
blogiin3
Olen oppinut nauttimaan kiireettömistä aamuista. Se on ihme, sillä olen useimmiten aamuisin hyvin toimelias ja aikaansaava, ja siksi käyttänyt tuota piirrettä hyväkseni, lähes päivittäin. Toki on hirvittävän hyvä tiedostaa omat hyvät (ja huonotkin) puolensa, mutta täällä olen miettinyt, että onko sitten kuitenkaan väärin jos niitä ei aina hyödynnä? Jos välillä antaa itsensä vaan... olla.
blogiin4 Tänä aamuna talomme kissa, Jalmari, kömpi syliini ja antoi tapansa mukaan kasvoilleni suukon kylmällä ja märällä nenällään. (Uskokaa pois, nämä hellyydenosoitukset eivät ole kovin mukavia aamuyön tunteina, kun Jalmari möyrii väliimme ja vaatii rapsutuksia.) Sen jälkeen se asettelee itsensä mukavasti ja alkaa rohisten kehrätä. Minä puolestani keitin tämän syksyn ensimmäisen teen ja nautin sen kauniista vihreästä teekupistani, joka muuten on muutaman viikon takainen kirpputorilöytö. Ja koska innoissani olin kahminut kirjastosta sylikaupalla kirjoja, päätin aloittaa "Kakkua, kiitos!" -kirjasta, joka kertoo vanhainkodin huonoon ruokaan ja tylsään ja ankeaan elämään kyllästyneistä mummoista. He tulevat siihen tulokseen, että vankilassakin palvelu olisi parempaa, joten yhteistuumin he päättävät hankkiutua telkien taakse.

6 kommenttia :

Sanja - kirjoitti...

Sulla on todella kauniita kuvia & ihana tapa kirjottaa! Millä kameralla kuvaat? :)

Iida Paavola kirjoitti...

Kiitos Sanja, minulta löytyy Canon eos 60D

Iida kirjoitti...

Toi kirja kuulostaa tosi mielenkiintoselta, pitää varmaan katsoa löytyiskö meidän kirjastosta!

hessumobiili kirjoitti...

Eksyin blogiisi ja ensivaikutelma on ihanan lämmin ja miellyttävä, siispä klikkasi itseni jo lukijaksi!

Ja ihana tuo teekuppi, heti rupes tekee mieli teetä! Ja kirja vaikuttaa hauskalta, pitää itekki käydä kattoo kirjastosta!

luonnon lapsi kirjoitti...

Hurjan kauniita kuvia ja miellyttävää tekstiä. Blogisi on tosi symppis :3 Innolla jään seuraamaan!

henriikka kirjoitti...

Moi. Kiitos kun linkitit mulle demiin :) Ihanan tunnelmallinen blogi, pitää laittaa muistiin ja palailla myöhemmin (joulun aikaan..;)) kattelemaan uudestaan.. Tai ehkä aiemminkin :)